ÜRÜN ARA

Kokoreçin Yararları Nelerdir

10-10-2023 14:08
Kokoreçin Yararları Nelerdir
Kimilerinin severek yediği kimilerininse yakınından geçmediği, sokak yemeklerinin en gözdesi olan kokoreçin aslında bilinmeyen birçok yararı var gelin bunları birlikte inceleyelim.

Neden Kokoreç?

Çoğumuz serotonin yani mutluluk hormonunu duymuşuzdur. Vücudumuza zindelik, canlılık ve pozitiflik katan bir hormon olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan birçok araştırmaya göre ise beyin ve bağırsak seretonin hormonunu içerisinde barındıran en önemli besinlerden. Kısacası bol bol kokoreç tüketerek mutluluğunuzu artırabilir depresyona girmekten kurtulabilirsiniz. Kokoreçin faydasını sadece mutluluğumuzu artırmak olarak sınırlandırmamak gerekir. Bağırsaklarımıza mikroorganizma konusunda destek sağlayarak bağırsaklarımızı koruyan kokoreç aynı zamanda birçok hastalığın da önüne geçmektedir. Bağırsaklarda meydana gelen bozulmaları kokoreçle düzeltme şansınız da mümkün. Flora bozukluklarıyla ortaya çıkan otizm, romatizma ve alerjiler gibi hastalıklara da iyi gelen sizlere yardımcı olan severek tüketebileceğiniz bir besindir. Hatta bağırsaklarınıza iyi gelerek kilo almanıza değil kilo vermenize bile yardımcı olur. Bunun için yapmanız gereken tek şey ekmeğin içini ve iç yağlı kısmı aldırmanız. İçine baharat koydurmanız da metabolizmanızı hızlandırarak enerji yakımınıza yardımcı olacaktır. Besin değeri açısından da zengin olan kokoreçte A vitamini, folik asit, demir, potasyum, fosfor ve demir bulunmaktadır. İçerisinde vücudumuza yarayan bu kadar besin olduğunun bilinmesi üzerine birçok araştırma yapılmış ve hatta yapılan araştırmalara göre kırmızı etten bile daha besleyici olduğu gözlemlenmiş.

Ne Kadar Ve Nasıl Tüketelim?

Birçok uzmanında dikkatini çeken kokoreç hakkında ne kadar yenilmesi gerekiyor şeklinde söylentiler mevcut. Dr. Yavuz Dizdar’a göre küçük büyük herkes haftada 2 -3 kez şifa niyetine yemeli derken bir diğer görüş ise her gıdada olduğu gibi dozunda tüketilmesinden yana olduğu vurgulanıyor. Kısacası kokoreçi hijyen kurallarına uyduğundan emin olduğunuz ve güvendiğiniz üreticilerden dilediğiniz gibi hem kendiniz hem de çocuklarınız güvenle tüketebilir. Son olarak bir kokoreçte ne kadar kalori var sorusu aklınıza gelecek olursa çeyrek ekmek kokoreçte toplam 235 kalori, Yarım ekmek kokoreçte 475 kalori bulunmaktadır.  Vücudumuza da hastalıklarımıza da iyi gelen kokoreçi ne kadar tüketmek istediğiniz tabi ki sizin tercihinizdir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.